torsdag 22 april 2010

Smide koppar
I dag hämtade vi senaste Tradera fyndet.
Tre stycken Smide koppar med fat.
Vi har sen tidigare två stycken thekoppar som vi fått i arv från min farmor. Tyvärr så har de inga fat och vad jag har förstått efter att ha läst ett inlägg på porslinsbloggen så är det inte helt lätt att hitta just blå thefat :(
Kaffekopparna är betydligt mindre än thekopparna och för ändamålet kaffe, är de inte helt rätt i vår familj. Så vi fortsätter nog dricka kaffe ur de lite större kopparna och dukar med de små fina kaffekopparna när vi får gäster.

12 kommentarer:

 1. Men varför inte börja med the-drickande istället för kaffe, själv har jag övergått till the, det finns ju i alla smaker

  SvaraRadera
 2. Du missuppfattade mig, den modell som ska vara till era koppar, EF, dom faten har jag haft många lösa av, jag lovade att kolla om jag har några blå kvar, men har inte hunnit än...den modell JAG söker är den modell som ni har till de mindre kaffekopparna, fast i tekoppsstorlek, de är svåra att hitta! Modellen på dessa hör till AU och EA-koppar. Era kaffekoppar är i modellen EA. Smide finns inte i AU/EA-modell i tekoppsstorlek.

  Använd de små kopparna till espresso eller mocca, det passar dom bäst till! Jag använder också de små kaffekopparna mest när vi har främmande hemma :-)

  SvaraRadera
 3. Så förvirrande med alla dessa Geflefat :-) Men Smide är verkligen snygg, konstigt att det inte var Helmer Ringström som ritade den!

  SvaraRadera
 4. Fina! Vi dricker också kaffe ut tekoppar. Gamla kaffekoppar är ju så små så små!

  SvaraRadera
 5. Vad gott det är att dricka kaffe ur dina koppar.

  SvaraRadera
 6. Herr Movarp: Precis som Libby säger, det är förvirrande :)
  Har du lust att kolla om du har några fat?

  Randiga Tråden: Vill du komma över på en kopp?

  SvaraRadera
 7. Nu har jag kollat, tyvärr har jag bara något grönt och några med ränder på kvar...de sista kompletta blå EF-kopparna (Groblad) sålde jag på Tradera för några månader sen. Jag hade också besök av Kerstin K, bloggare, i somras som då fick ta en del av överskottet med blå och bruna till sina Groblad-koppar i samma modell. Jag är säker på att det dyker upp fler snart, brukar inte gå länge mellan gångerna :-) Dom reserverar jag till dig i så fall!

  Libby och Lybtar: Det är inte egentligen så svårt med faten, det finns bara några få modeller som används till många koppar. Jag ska se om jag kan visa skillnaden i modell mellan EF och AU-fat, ja kanske de andra jag känner till med. Det är lite svårt att få skillnaden synlig på bild, mycket enklare att se och känna i verkligheten...

  SvaraRadera
 8. Movarp: Tack för det. Det skulle vara kul att se ett inlägg med just de skillnaderna som du pratar om.
  Väntar med spänning.

  SvaraRadera
 9. Hej

  En liten fråga. Vi har tre likadana UE Smides koppar med fat, men dom saknar märkning/stämpel. Är det så med dina koppar också?

  /Marcus

  SvaraRadera
 10. Marcus: Ja alla koppar saknar märkning

  SvaraRadera
 11. Märkning fanns på dom flesta 70 tals serier, men dom var av så dålig kvalitet att det mesta är oläsbart eller borta.Tips. kosmos fat är i samma färgskala som Smide

  SvaraRadera
 12. Märkningen av Gefles 70-tals porslin är över lag av mkt dålig kvalitet.Ett par maskindisk så försvann trycket.

  SvaraRadera