söndag 11 april 2010

Sista dagen på prylmarknaden.

Den andra dagen på marknaden var betydligt lugnare. Det fina vädret gjorde nog att folk inte villa vara inomhus.
Det var många pensionärer som gick runt och mest verkade gilla nostalgitrippen framför att handla :)
Morgonen startade helt perfekt när J.J kom förbi. Med sig hade han en MW burk som inte finns i samlingen. Jag har sett en liknande någon gång tidigare men aldrig "live". Det är burken till höger. Så återigen ett stort tack!
Döm till vår förvåning när vi hittar en nästan likadan burk någon timma senare. Tyvärr saknades det ett lock som det så ofta gör, men vi får försöka hitta ett någon annan stans.Blev det några fynd då? Nja... Kanske inte så många fynd ur den ekonomiska synvinkeln, men fina saker fick vi med oss hem.
Den här lilla formen ur serien King är vi så glada över. Vet inte vem som ligger bakom dekoren. "folk" säger Marianne Westman. Rörstrand vet inte och vi har ingen säker källa alls på formgivare.
Om någon läsare har delar att sälja så hör av er för vi är intresserade av dem alla.


Sen blev det denna superfina skål från serien Gefyr. 100kr efter visst prutande. okey pris men som sagt inget fynd. Men den är verkligen fin.


En vit djuptallrik ur serien Blå eld blev ett fynd för ynka 10kr

Denna fina lampa gjord av Per Sundstedt för Ateljé Lyktan fick följa med hem. Namnet på den är Mars om inte vi är helt fel informerade


Sen blev det ju så klart lite småplock. En Kockums skål, en ugnsform i emalj, två nya månadstallrikar av Björn Winblad och kanske helt otippat tre stycken jackor:)
Lite fler bilder från dagen.

9 kommentarer:

 1. Den lilla "King" formen gillar jag o lampan tycker jag var ett fynd.
  Måste se till att komma till nästa års GP loppis
  hade tyvärr inte möjlighet att komma iväg i år

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?header=true&search=GOLV%20LAMPA%20SERIEN%20%22MARS%22%20av%20PER%20SUNDSTEDT%20ATELJ%C3%A9%20LYKTAN%20&catid=-1

   Radera
 2. Kul att se mer! Jag blev mest förtjust i lampan, den var riktigt fin!

  King är nog inte MW, i "Syltburkar och kastruller" framgår ju i princip alla dekorer hon gjort, fakta är ju kollade med Marianne själv så det ska vara nära sanningen med andra ord! Har ni den förresten? Glömde att fråga när vi mejlade...annars kan jag nog ordna det!

  ps. Jag såg att du blivit vän med JJ på FB så jag la till er med till min lista :-) Där finns även flera av bloggarna som gärna kommenterar hos mig och er!

  SvaraRadera
 3. Lisbeth: nästa år får du allt se till att komma, men lämna plånboken hemma ;)

  Ahh, Herr Movarp... det känns så skönt att en kille som du tycker om samma lampa som vi...ett kvitto på att vi har stil helt enkelt :-)

  Kul med FB!

  SvaraRadera
 4. Tack Libby!
  Bra inlägg du lade ut senast. Mycket intressant med Brittiskt porslin.
  Vi känner dock att vi får bli bättre på svenskt porslin innan vi vågar oss på det Brittiska :)

  SvaraRadera
 5. Herr M. Vi har den också. Tack för omtanken.

  SvaraRadera
 6. Så mycket fint, lampan så snygg. Sålde du Lisa Larssons tekanna?

  SvaraRadera
 7. Hej Randiga Tråden!
  Nej, thékannan blev inte såld....men vi är inte så ledsna för det. Den är så fin att vi kan ha kvar den ett tag till...så vida du inte är sugen på den? :)

  SvaraRadera