Om oss

Familjen består av Ramon 38, Helena 32, Adrian 6 år samt Agnes några månader gamal. Vi bor i Askim i Göteborg.
Släkten finns i Göteborg, Oslo, Stockholm & och i Bryssel.

Intresset för samlande har funnits med sedan vi var små.
Vårt gemensamma samlande startade med en burk av Marianne Westman som Helena fick ärva.
Efter det har det rullat på i ett rasande tempo. Vi byggde snabbt upp en hyfsad samling av porslin främst då av Marianne Westman men också utvalda delar av Stig Lindberg. Vår fokus låg till en början just på Rörstrand och Gustavsberg. Främst handlade det om 50 till tidigt 60-tals porslin.
Ju mer vi såg och ju mer vi lärde oss desto bredare blev samlandet. Vi började intressera oss även för 70-tal och för nya formgivare.
Mycket Gefle/UE började komma in i samlingen, samt ett intresse för glas.
När det gäller glaset har vi mycket kvar att lära. Det är just det som är så roligt, att aldrig bli fullärd och att alltid hitta nya områden att just lära sig mer om.

Möbler och lampor har ju också blivit ett samlarintresse, ett jobbigt intresse... Det är ju inte bara att stoppa in i skåpen utan dessa saker kräver ju plats.
Ramon har ett stort intresse för just designers av lampor och möbler. En del har vi köpt på auktioner och mycket drömmer vi om att ha.

Att åka på mässor och marknader är vårt stora fritidsintresse, och det är väl främst det som vi lägger vår lediga tid på.
Vi köper bra mycket mer än vad vi har tänkt från början.
Dels föds något som vi kallar smygsamlande, när man plötsligt börjar köpa saker ur en serie som man faktiskt inte samlar på. Sen inser man att med den tredje prylen så är det en god start på just en samling.
Dels köper vi alldeles för mycket saker som vi inte tycker att man bara kan "släppa". Det är saker som vi inte samlar på, inte heller har som intention att börja samla på, inte heller känner vi någon som samlar på det. Så vad resulterar det i?
Jo i ett rum belamrat med saker som vi inte vet vad vi skall göra med.

För att få bukt på detta I-landsproblen skulle man ju kunna sluta köpa dessa typer av saker, men det känns faktiskt inte aktuellt. Så i stället har vi själva sålt saker på marknader. Vi har just nu alldeles för mycket saker igen och bestämt oss för att hitta lämplig marknad inom kort och ställa oss där.

Det är faktiskt riktigt roligt. Att träffa så många människor som delar ens intresse, människor som känner igen saker från sin barndom, handlare som vill göra klipp, bloggkamrater, ja vem det nu än må vara så åker man hem med mer kunskap än vad man hade innan.


Roligast med samlandet har faktiskt varit när vi startade den här bloggen. Att få så mycket gensvar och få dela med sig av de fantastiska saker som man hittar är verkligen riktigt, riktigt roligt.
Att lära känna andra med samma intresse har givit oss så mycket glädje.


helenalyberg@hotmail.com