söndag 25 april 2010

I Skara finns det fullt av porslin.

Efter Herrljuga åkte vi till Skara eller ja, Gps´n tog oss långt utanför Skara. Funderar på att lägga ut den på Tradera under dåligt fungerande Gps utrop 1kr.

Målet i Skara var Antik och Kuriosahörnan
Ulla som äger affären har nog ett av Sveriges största utbud när det kommer till Rörstrand porslin. Hon har så mycket så att det bokstavligt talat ligger i drivor. Picknickfat fungerar som bokstöd och pennor samlas i burkar som saknar lock. Att hon dessutom är väldigt kunnig gör det hela ännu roligare. Hon är dessutom ett välkänt ansikte för Rörstrandsmuseum och de lånar ofta ur hennes samling till sina egna utställningar. Dessutom levererar hon porslin till kungen. Det ni!
I hennes butik säljs inget som inte är i mintcondition. Dit åker vi inte för att göra några klipp utan för att hon har saker som man tidigare inte sett eller i alla fall kanske bara på bild.
I ytterligare en lokal på samma gata har Ulla en utställningshall med helt underbara saker. Bland annat flera lampor gjorda av Olle Alberius. Pris från 4500 och uppåt. Den här lampan på bilden hade hon flertalet av och den skall såklart föreställa en blomma. Alberius har dessutom arbetat som glaskonstnär på Kosta. Hans produktioner har ännu inte nått upp i någon speciell status. Kanske kommer det, vi har märkt att en hel del "forma" syns ute på marknaden och folk köper dem faktiskt.

Vi köpte med oss två nya burkar av Marianne Westman samt en liten blå skål som ingår i ateljeproduktionen den också


I en närliggande butik hittade vi också dessa sex stycken helt oanvända Smide tallrikar. Visserligen inte samma färg som det vi redan har men det fungerar ju att blanda.
Avslutningsvis då så har vi en nyhet som nog kommer att glädja många. Ulla berättade att Marianne Westman har sålt bitar av mönsterskyddet till Picknickserien och att Almedahls nu håller på att trycka tyg med just det mönstret. Vi vågar tro att det kommer att bli en storsäljare.

13 kommentarer:

 1. Vilken häftig lampa, har aldrig sett en sådan tidigare. Skulle gärna vilja ha en sådan

  SvaraRadera
 2. Lampan var så snygg, härliga loppisfynd.

  SvaraRadera
 3. Vad skoj med en så kunnig dam som levererar åt kungen! Det måste varit mycket intressant att titta in i butiken och växla några ord med henne.

  Härliga saker fick ni med er också. =)

  SvaraRadera
 4. spännade med tyget, dax att byta gardiner hemma!!

  SvaraRadera
 5. Det där m att Alberius inte har någon status håller jag inte med om. De lampor som finns på bilden har jag sett flera ute på Tradera under vintern o de har gått på dryga 2000 kr per lampa. Själv samlar jag på hans vaser...

  SvaraRadera
 6. Oj, vilket tokhärligt ställe!!! Fast jag antar att priserna var höga?!? Låter jättespännande med tyget!!!

  Kramar Lycke

  SvaraRadera
 7. Gila: Vi menar inte att Olle Alberius är sämre än andra konstnärer, vi menar att Alberius inte har fått det rykte/status som han VERKLIGEN förtjänar hos den breda folkmassan.

  Nästa alla känner till Stig Lindberg, men inte så många som vet vem Olle Alberius är.

  Ironiskt nog, har nog jättemånga människor något av hans konst utan att veta något om konstnären och det kulturvärde han har lyckats skapa.
  Vi tror och hoppas att det snart kommer att ändras ;)

  SvaraRadera
 8. Leo: Skaffar vi det tyget kommer vi att hålla alla pälsdjur på ett tryggt avstånd :-)

  Lycke: Ja, det är jättedyrt på vissa saker hos henne, men det är kul att träffa Ulla. Hon är dörolig.
  Tyget kommer att bli en succé...tror inte du det???

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att ni kikade in! Nu är det ju så att jag kommer vara fast här på er blogg. :D Jag älskar grejer från 50-70-tal och försöker göra fynd jag med, tyvärr är jag lite seg i starten ibland men vissa ggr lyckas jag fynda!

  SvaraRadera
 10. Åh så mycket fint porslin. Angående min fåtölj så är det en orange/brun variant från Kare design. Den är alltså relativt nyproducerad, bara några år gammal. Men en av mina favoriter ändå. Jag vet tyvärr inte vad modellen heter. :-)

  SvaraRadera
 11. Jag gillar er blogg med. Den ligger under favoriter. Förstår nu ert inlägg om Alberius bättre. Tack! Mvh Gila

  SvaraRadera
 12. Ja, oj, det blir en storsäljare, Picknicktyget. Vilken nyhetsblogg ni blivit! :-)

  SvaraRadera
 13. Ang Picknicktyget från Almedahls så finns det på Designtorget.se nu i form av tygkasse, bricka och underlägg!

  SvaraRadera