söndag 16 maj 2010

Auktion i Alingsås

I dag har vi besökt en auktion i just Alingsås. Det fanns mycket saker men inte så mycket som vi var intresserade av. Det var inte många som hade tagit sig till auktionen och många platser stod tomma när det körde igång.
Möbler blev antingen osålda eller gick för 20-50kr styck. Allt gick så oförskämt billigt.
Det enda som drog in lite pengar var en mycket gammal skottkärra som klubbades för 480kr men högre summor än så blev det alltså inte.
Tillägg - Talade precis med Anders på Alingsås Kuriosa för jag var väldigt nyfiken på hur mycket tv-möbeln såldes för....den gick för 40kr. Anders kallade själv gårdagens auktion för en flopp och tyckte att de människor som var där måste ha trott att de var på en loppis.
Han tillade att det ofta "fulas" även på auktioner av handlare som går ihop eller delar upp budgivningen sinsemellan för att inte konkurera med varandra Han berättade även att vissa auktionsförrättare "fuskar" genom att låtsas att vissa föremål går till bud, istället för att låta föremålen gå extremt billigt. Jaha, då fick vi lära oss att det även fuskas på auktioner och att handlare sopar rent även där. "#¤/&#&%¤% handlare!!

Vi hade i alla fall spanat in två lampor som vi fick för en billig peng.
Frico skärbrädan var det någon som hade lagt ett anbud på men såklart att den skulle med oss hem.
Vi har länge sökt efter en sådan men har alltid tyckt att de har gått lite dyrt.
De två vaserna från Rörstrand blev våra för 40kr. Designen på dem är riktigt snygg. Tyvärr vet vi inte vem som är formgivare och alla tips på vem det kan vara tas tacksamt emot.


När ingen bjöd på dessa 16 tallrikar från Bo fajans var vi tvungna att köpa dem för 20kr. De är aldrig använda och vi tänker ta dem med oss nästa gång vi är ute och säljer.
Inte heller några bud på den här tuffa Tyska golvvasen, så återigen la vi 20kr och nu skall den fungera som ett paraplyställ i hallen.
Den lilla skålen är från Gefle och modellen heter Percy.Lite bilder från lokalen. Det lilla teakskåpet gick för 50kr, den gamla radion gick för 20kr!
12 kommentarer:

 1. Man ser ofta blåröda fat från Rörstrand (Bebop har sådana bl a, inte på hemsidan dock) och det verkar vara samma formgivare som din blåröda vas.

  /JJ

  SvaraRadera
 2. Vilka priser, hur kan det vara så billigt. fina fynd har ni gjort, skärbrädan är så fin. Grattis.

  SvaraRadera
 3. Sjukt billigt! Prylarna på auktioner härikring blir ofta svindyra, speciellt på sommaren då det är massor av stockholmare här som är ute efter allt möjligt...

  Jag blev sugen på era lampor, jag hittade ju en liknande på Myrorna i Gävle, har visat den på bloggen, den er ut som den med mindre kupor, fast med kuporna från den större! Tyvärr saknades tak-konen till min, annars är det samma stomme som er mindre...

  Fina fynd i allmänhet! Bo Fajans-tallrikarna var ju sanslöst billiga! Jag samlar inte heller på Bo men det finns det ju folk som gör!

  SvaraRadera
 4. Vilka fynd ni gjorde, inte dåligt när det är så billigt. KUL!

  Kul ni hittat till mig, välkomna igen nu ska jag kika vidare här.

  Hälsningar Louise
  Loppis Skattkammaren

  SvaraRadera
 5. GRATTIS till fina fynd!!!!
  Vaserna gillar jag verkligen

  SvaraRadera
 6. Oj, vad mycket roliga saker! Blir allt lite avis på er som har så skoj auktioner i krokarna!

  SvaraRadera
 7. Superfina grejer. Gillade verkligen den andra lampan. Riktigt snygg.

  SvaraRadera
 8. Den där skärbrädan går inte av för hackor!

  SvaraRadera
 9. helt otroligt vilka fynd! lamporna var jättefina ! den tyska golvvasen hade jag knipit direkt! ;o)

  SvaraRadera
 10. Marie.
  Vi tänkte faktiskt just på dig när vi såg den. :)

  SvaraRadera
 11. Typiskt mig att jag är alltid på fel ställe...bor i A-ås men inte var jag på auktion inte, snurrade runt och letade fynd. Men det var tur det annars hade du inte fått dom vaserna så billigt:)

  SvaraRadera
 12. Re-dizain: puuh...tur för oss att du inte var där ;)

  SvaraRadera