lördag 23 oktober 2010

Vi behöver hjälp.

I går fick vi en mycket fin skål med en liten hänkel. Den har den röda studiohanden och en liten krumelur. Vi vet att Stig L använde både den röda och den blåa handen. Den som sålde den, sålde den som en Stig Lindberg.

Vi tycker att formen påminner så starkt om Kåges Eldorado. Samtidigt så vet vi ju att de två har formats av varandra.Fajansmålaren/målerskan har vi inte lyckats hitta. Det finns ju ett 40-tal olika och just det här "bomärket" finner vi inte.

Så frågan är, vem har formgivit och vem är fajansmålaren?

8 kommentarer:

 1. Hej på dej!och du tack för besöket hos mig och att du satte ditt bomärke så jag också kunde finna till dig! Nu har jag bläddrat nedåt en bit njutit av min nostalgitripp. En del kände jag igen hemifrån och annat såg jag för första gången här. På återseende! jag lägger mig som följare så hittar jag hit igen :-)

  SvaraRadera
 2. Formen är nog Kåges och målningen Stigs. På 40-talet så använde Stig många av Kåges former innan han själv kom igång med detta.

  SvaraRadera
 3. Men jan om det nu är Stig så borde den väl ha hans signatur?

  SvaraRadera
 4. Målaren kan har varit A. Kniv
  Vad A står för vet jag inte men hans märke var en treudd.

  SvaraRadera
 5. Svensk Retro, jag tycker inte att det ser ut som hans treudd faktiskt. Den är vanligtvis mycket kantigare.

  SvaraRadera
 6. Ser framemot vad ni kommer fram till. Jag tittade också på A-Kniv men tyckte inte att det stämde helt. Ni får väl kontakta Gustavsberg

  SvaraRadera
 7. Har letat i mina böcker men kan inte hitta "bomärket" på fajansmålaren.
  Jag tror också att det är Kåge som är designer.

  SvaraRadera
 8. Jag menade inte att han personligen hade målat den utan bara gjort motivet. Det skall finnas en lista över alla målares signaturer någonstans har jag läst men inte sett själv.

  SvaraRadera