söndag 3 oktober 2010

Alla fynden från Karlskrona

Som vi sa igår så var ju mina föräldrar nere i Karlskrona och fyndade åt oss. Här är allt det underbara som de tog med hem.
Fört ut är den här ekorren som är skapad av Gunnar Nylund. Den skall i och för sig flytta ner till Bryssel till syster och svåger. Visst är den fin?

Vi har sedan tidigare två sådana här fin fina koppar, designade av Marianne Westman. Man ser dom inte så ofta och de brukar kosta en hel del de tillfällen som de kommer ut på marknaden. Det finns också en variant med texten Morskopp och en med farskopp.

Det här är fyra stycken skålar Uppsala Ekeby/Gefle. Vi vet inte vad de heter eller om de tillhör ngn serie. Tydligt är ju i alla fall att dessa fyra skålar hänger ihop.Ytterligare tre Smide thekoppar samt två kaffekoppar, alla med tillhörande fat. Nu har vi jämt antal av dessa.

För en tid sedan köpte vi ju en lampa av Inger Persson från serien POP. Nu har vi också en fin ljusstake i samma serie.
På bilden under ser ni en ljusstake designad av Stig Lindberg. Serien heter Lazur. De påminner mycket om varandra och de tre tingen kommer att bilda en mycket fin liten grupp någon stans hemma hos oss.


Sist ut från karlskron är den här mycket trevliga lilla porslinsburken. Det är Uppsala Ekeby/Gefle och den heter Vinga. Tyvärr vet vi inte vem som har designat dekoren.Som om inte detta var nog så kom svåger ner från Sthlm med en Marianne Westman burk.


Idag var vi dessutom på auktion. Mer om det i kommande inlägg.

6 kommentarer:

 1. Jag har sett liknande skålar (de fyra) som är helt blanka och vita i botten. Är dina sådana?
  Sådana här fynd hittar man knappast i Göteborg på ett ställe!

  SvaraRadera
 2. Den lille ekorren är ju helt bedårande. Grattis till era fynd

  SvaraRadera
 3. JJ. Ja precis de är helt vita i botten.
  Det bästa är att de skall ner till Karlskrona snart igen :)
  Vi skall dessutom ner på porslinsdagarna i November.

  Eva. Visst är den söt.

  SvaraRadera
 4. Mmm, ett verkligt "fyndigt" inlägg. Grattis till de fina sakerna!

  SvaraRadera
 5. Wow, vilka fina saker! Hoppas att jag lyckas göra lika fina fynd när jag åker ner till Karlskrona i slutet av månaden! :)

  SvaraRadera