söndag 24 oktober 2010

Plastic fantastic

Texten lyder:
4 äggkoppar i en plastask.
Priset för denna fantastiska produkt var 5,95kr

Säljaren menade att de kan vara en produkt från varuhuset EPA, inget vi varken kan bekräfta eller dementera.
vet någon något om dessa läckra äggkoppar så hör av er.

Samtidigt måste vi passa på och ge ett litet boktips.

Boken Bruksföremål av plast skriven av Thomas Lindblad.
Mängder med bilder på fantastiska plastföremål. Riktigt mycket information kring plastens historia samt de enskilda föremålen.

8 kommentarer:

 1. Jag rekommenderar också den boken, det är mycket man känner igen, men tyvärr så är allt inte sparat.Har sett äggkopparna flera gånger men inte i en burk.

  SvaraRadera
 2. Alltid trevligt med orginalförpackingar

  SvaraRadera
 3. Bra boktips! Försöker samla på mig en liten boklista som man kan önska sig i julklapp och den här kommer definitivt med! :)

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte att den har sålts på EPA. Jag känner en kille som samlar på EPA-prylar och allt som såldes där hade deras logga tydligt placerad på förpackningen.

  SvaraRadera
 5. Kolla in utställningen på Nordiska museet i Sthlm. Hans samling med ca 3000 plastprylar finns där. Tyvärr plockas hans del ner sista oktober. Men finna liten basuställning med.

  SvaraRadera
 6. Boken har jag och den är kul att titta i. Äggkoppen har en vacker färg, kul att ha burken kvar.

  SvaraRadera
 7. Jag bara fryser över att se detta inlägg, och så nämns ordet EPA i en kommentar, och nostalgin intar denna skånska själ med racerfart!

  Alltså, Din blogg är en sån där lyckoträff, och här tänker jag sitta och dregla i lugn och ro eftersom jag är ledig i dag! Nice to meet you!

  Tack för Din goa kommentar hos mig!

  Agneta

  SvaraRadera
 8. Nja, jag har haft flera saker från dödsbon där prislappen med EPA-logotypen är det enda som skvallrar om försäljningsstället. Det har inte funnits någon EPA-märkning på själva förpackningen.

  SvaraRadera