lördag 22 januari 2011

"Poteskjuler" av Björn Winblad

Ja, den danska benämningen på vårt fynd är alltså poteskjuler. Eftersom vi snacker så dålig Dansk så utgår vi från att det är en kruka. Men räknar också med att bli till rätta visade inom kort.

I dag var vi på Reningsborg i Frölunda, Smyrnakyrkans secondhand på Hisingen och Emmaus, och detta var allt som vi fick med oss hem.

Priserna på Emmaus har verkligen stigit i taket och vi kommer inte att åka dit mer och handla.

Roligt är att vi inte har sett denna av Björn tidigare.

Koleriker som det står på krukan är en av de fyra temperamenten som han har gestaltat i en serie om fyra. Vi har också i dag lärt oss att det finns även som samlar tallrikar, sedan tidigare har vi utan att veta det börjat samla på hans månadstallrikar.

7 kommentarer:

 1. Åh vilken fin! Björn Winblad har gjort mycket fint! Själv har jag en månadstallrik, februari i svart, men jag skulle gärna samla fler!

  SvaraRadera
 2. Om du var i antikkällaren på hisingen så hade de 5-6 st Wiinbladtallrikar, men en större och mycket mer färgglad sort. Men jag gillade dem inte.

  SvaraRadera
 3. Krukan är jättefin!! Jag håller med dig, priserna på de flesta ställen har höjts kraftigt och det är inte så lätt att göra fynd längre. På vasfronten är det ganska magert i alla fall....Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 4. Nu har jag lärt mig vad ytterkruka heter på dansk. Jag gillar också Björn Wiinblad.

  SvaraRadera
 5. potteskjuler på norsk:) Jeg har oppdaget at jeg har en smørkrukke med trelokk fra Rørstrand, det står MW under den:)Marianne Westman ikke sant?

  Klem fra Trine:)

  SvaraRadera
 6. Björn Wiinblad har en egen stil! Schysst kruka!

  SvaraRadera
 7. Tokfin! Fyndade faktiskt två smörgåsplattor för ynka 10kr/st. Man kan ha tur =)

  SvaraRadera