lördag 12 juni 2010

Hedens loppis

I dag har vi för andra gången besökt Heden för deras sommarloppis. Även denna lördag hängde regnet i luften och kulingvindarna blåste bort försäljarnas prylar.
Vi kom kl 09:00 och då hade redan försäljningen pågått under nästan en timma. Så chansen för fynd blev förhållandevis liten.Nästa gång får vi vara där kl åtta vi också.
Vi mötte J.J som var runt och fyndade bland försäljarna. Mer om hans fynd kan ni säkert läsa om här.

Självklart gick vi inte hem tomhänta.
Två stycken Kold burkar att addera till samlingen, en plåtburk av okänt ursprung samt två stycken teakbrickor modell mindre. Detta för 100kr.
Vidare åkte vi till Haga till Små Kära Ting. Ett tips från J.J om att det skulle finnas My Garden tallrikar gjorde oss nyfikna.
Åtta tallrikar och assietter i mintcondition, men priset 5000kr måste tänkas över både en och två gånger.

Tillfällig amnesi ledde till inköp av ett lock till en My Garden gryta. Ett lock som vi redan hade.... Tradera kanske?
Vi såg också dessa fantastika koppar från Arabia designade av Birger Kaipiainen. 1500kr st kostade de. Otroligt snygga! Vet någon vad serien heter?


Ett litet tips till våra retrovänner i Gbg. Brevid Bebop i galleri PS lokaler öppnar på onsdag en loppisbutik. Vi fick chansen att rota lite i lådorna där idag. Inga fynd tyvärr men det finns potential då allt långt ifrån är uppackat.

5 kommentarer:

 1. Konstigt, när man inte "hittar" något så har man ju alltid något med sig hem i alla fall
  eller hur?

  SvaraRadera
 2. Rapport från mina inköp finns nu på Retroforum. Loppisen brevid Bebop återkommer varje år vid denna tiden och flyttar tillbaka till Sävedalen där den håller till annars i September. Jag köpte mina löksoppskålar med lock till servisen Colorado där. Men annars är det inte så lättfyndat.

  /JJ

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Arabiakoppen heter Ravenna, Kaipiainen designade den 1954 och det var en av de första serviserna han planerade för Arabia. Vad jag förstått är de rätt svåra att få tag på numera.

  SvaraRadera
 4. Ina: Tack så mycket för informationen. Kul att få ett namn.

  J.J Nä det verkar inte som fyndstället nr ett, men det kan ju vara värt det om man är i närheten.

  Lisbeth: Så är det nästan jämt :)

  SvaraRadera
 5. kopparna från Arabia, så vackra de har jag inte sett förut.

  SvaraRadera