fredag 2 april 2010

Auktion i Intakan

I dag var vi som lovat på auktion i Intakan utanför Borås. Kl 10:00 var vi där på visningen. Auktionen startade kl 12:00 så det blev en hel del dötid.
Lampan som vi spanat in var en besvikelse, men det fanns en hel del annat som vi ville lägga vantarna på.
Det som vi absolut kände att vi skulle ta med oss hem var de här fina delarna ur blå eld serien. Vi har alltid velat dricka kaffe ur dessa otroligt vackra koppar, men priserna har alltid legat för högt. I dag gjorde vi verkligen ett sant fynd.
Den lilla sockerskålen blir för oss en dubblett så den får följa med till Gp´s mässa nästa helg.
Från Skruf kommer de här fina små glasen. Vi vet inte vem som ligger bakom designen och gissar på 40/50-tal. Det vore roligt om någon har info eller kanske bilder på andra glas i samma serie.
Med följde en fin bricka från Nils Johan som en liten bonus.


Irma Yourstone har designat denna fina väggrelief från UE. Vi har hittat information om att de skall finnas fem stycken olika färger av den här modellen.
Sen blev det lite smått och gott som slank ner i bananlådan :) En kanna från Gustavsberg Pyro. En smörask från Rörstrand med namnet Josefin. En brödburk från Nils Johan samt denna helt underbara julgransbelysning i orginalkartong från Osram. Man bara känner tomtebolyckan i hela kroppen när man ser den bilden.


6 kommentarer:

 1. Vilken höjdardag ni haft!
  Kopparna... Och väggreliefen var underbar!
  Ha en Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Blå eld!!! Det är skålar som jag verkligen skulle vilja. priserna ligger tyvärr lite för högt för min del

  SvaraRadera
 3. glasen från Skruf gillar jag

  SvaraRadera
 4. Vilka fina fynd!!

  Väggtavlan från UE av Yourstone har jag visat två av de övriga färgerna av. Kolla på min blogg under "Irma Yourstone" så hittar ni de...

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Uppsala Ekeby: vi har sett dem på din sida. La in en kommentar innan vi la ut vårt inlägg faktiskt. Din blogg kom upp när vi sökte på yourstone:)


  Helena: tack för mailey. Har forskat lite och ryktet säger att de alla ingår i samma serie. Ska lägga upp bild på vår imorgon. Glad påsk på dig med.


  Leo: du får följa med oss på nästa auktion;)

  SvaraRadera
 6. Kopparna och tillbringaren Blå eld så vackra, alltid rätt. Kul med auktion.

  SvaraRadera