måndag 6 augusti 2012

Varför tar det sån tid?!

Vissa samlingar växer fram betydligt långsammare än andra.

Vi har två sådana typer av samlingar.

Den ena är vår blomkrukesamling av gamla sköna krukor från 50/60-tal. Vi letar överallt, blir ständigt överbjudna på Tradera och det har resulterat i att vi har 0. Kanske fel att benämna det som en samling när den främst existerar i tanke. Men det är ju tanken som räknas.

Vår andra samling som inte växer som svamp i skogen är Rörstrands Bimbo.

Under flera år har vi letat efter delar till denna. Alla andra bloggvänner tycks hitta dem till höger och vänster.
Vi lyckades för två år sedan hitta ett tefat och ett kaffefat.

Sen gick det två år av Bimbotorka tills...

För några veckor sedan hittade JJ på Form55 fyra stycken assietter på loppis. Porslinsbloggen högg direkt när JJ la ut dem på FB. Men till vår lycka så lät han mig få dem i stället eftersom han redan hade så många...

Många tack!!


8 kommentarer:

 1. Kul att du fick dem! Jag hittar heller aldrig Bimbo, men blomkrukor brukar jag ju hitta, fast inte de jag helst vill ha, typ grön Tellus eller färgglada sveakrukan. Men den som söker hon ska finna, eller hur det nu var.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är inte heller kräsna, men det hjälper oss inte.

   Radera
 2. Bimbo ligger inte länge på loppisarna. Såg en djup tallrik på loppis i helgen, men det var ett nagg i. Men den försvann snabbt ändå.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig angående att finna 30-50 tals blomkrukor, men hittar faktiskt några då och då. Lättast att hitta är ju på
  privata små loppisar och där är ju priserna mycket bättre än tex
  Myrorna och Erikshjälpen!
  Fortsätt leta så hittar du snart fina exemplar!Ingrid

  SvaraRadera
 4. Har faktiskt haft turen att hitta en del fina krukor, till varierande priser dock. Men det finns alltid saker man så hemskt gärna vill ha men som man aldrig lyckas hitta till vettiga priser, för min del är det just nu stringhyllor. Men det kommer väl förr eller senare!
  Jag håller gärna utkik efter Bimbo åt er. Och krukor med faktiskt, eftersom jag knappt får plats med fler. :)

  SvaraRadera
 5. Det är tråkigt när det är på det sättet. Men förr eller senare brukar det ju släppa, kan man hoppas i alla fall. Så var det för mig och mina rosarium. Letade efter den första i tid och evighet, sedan en dag stod den plötsligt där. Och efter det hittade jag dem på löpande band. Nu kanske man inte kan jämföra rosbollarna med Bimbo (som jag har förstått är väldigt eftertraktade) men du vet vad jag menar :)

  SvaraRadera