torsdag 23 augusti 2012

Auktion i Lidköping

När vi besökte butiken i Skara fick vi tips om att det skulle vara auktion i Lidköping och att kanal 8 skulle vara där och spela in så eventuellt skulle det kunna finnas extra fina saker på auktionen.

Självklart så finns det mycket Rörstrandporslin uppe i Lidköping. Så för vår del skulle det ju kunna bli riktigt bra.

Vi blev lite besvikna på utbudet. Några MW saker, men inget som vi inte redan hade och inget som vi heller är direkt intresserade av att ha som dubblett.

För den med lite tjockare plånbok så fanns det en del intressant från Gösta Grähs, bland annat några tekannor som gick rätt högt. Också en hel del konstgods samt en GAN Tavla (Gösta Adrian Nilsson) som gick för nära 20 tkr.
Några riktigt fräsiga fat av Birger Kaipianes bla "Duetto"
Fatet fick för 6500kr

Det fanns mycket andra sortering från ateljén. Av MW och CHS samt GN  samt inger Persson, men de gick nästan osålt eller för en låg peng.

Vi stannade inte hela auktionen men fick i alla fall med oss tre stycken fina gallerkrukor av Gunnar Nylund. Att addera till den obefintliga kruksamlingen.


                                    

På vägen upp stannade vi till hos Ulla igen. Eftersom ingen av oss kunde förstå varför vi inte köpte någon kakelplatta. Dessa (enligt Ulla) finns inte i Rörtrands samlingar och de hade heller inte koll på att dessa existerade.
Klart som korvspad att vi måste ha dem i vår samling. Funderar inte på att kakla om med dessa två plattor. Kanske kan vi använda dem som grytunderlägg? 

 

10 kommentarer:

 1. Vad fina! Kanske de blir skrapiga om man använder dem som grytunderlägg? Jag skulle nog sätta på tallrikshängare och ha dem på väggen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske en dum ide, men jag vet inte om väggen är rätt ställe heller ;)

   Radera
 2. Urtjusiga kakelplattor! Men jag instämmer med Helena här ovan, väggdekoration låter säkrare ;) Så det inte förstör dem med massa grytor på.

  SvaraRadera
 3. Jättefina kakelplattor!Håller helt med. Sätt dem på väggen! Det är ju konst. Krukorna är också fina!

  SvaraRadera
 4. Har också besökt butiken i Skara, Fantastiskt! Gillar verkligen kakelplattan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är som ett litet showeoom. Blir så glad över din kommentar, har saknat dig ;)

   Radera
 5. Klart ni skulle ha ett par kakelplattor också!! :) Håller nog med om att det känns bättre att sätta upp dem på väggen...

  SvaraRadera
 6. Krukorna är superfina.Visst är det så att vårt område nära Lidköping är fyllt av Rörstrandsporslin.I helgen pågår dessutom Porsinsfestivalen. Skulle vara kul att se utställningen "Folkets porslin"

  SvaraRadera