söndag 19 augusti 2012

Inköpen i Skara

Problemet med butiken i Skara är att man måste hejda sig. Så många saker som är så vackra och som vi tidigare inte sett.
Det hade inte varit omöjligt att tömma plånboken och fylla bilen.
Men charmen och njutningen med att samla är ju inte att köpa på sig allt på ett ställe som detta. Känns lite som fusk. Även om det i bland bär emot så skall ju en samling växa fram.

Det är ju så att jakten på fynden är en stor del av glädjen.

Vi fokuserar så klart på att komplettera MW samlingen och köpa de saker som vi inte hittar över allt.
Vi "lämnade" kvar många saker som vi inte har. Men vi har goda förhoppningar om att hitta dessa på andra ställen och kanske göra ett större ekonomiskt fynd.

Vi fick en massa ny information och kunskap med oss hem av Ulla, Det är värt väldigt mycket och kanske till och med i vissa avseende värt mer än en ny pinal till samlingen.

Just i går kände vi dock att vi behövde ha med oss lite hårdvaluta också. Så fyra ny godingar fick följa med hem till Göteborg.


Denna värmeljusstake har vi sett tidigare. Men vi har själva aldrig fått möjligheten att köpa någon. Självklart måste vi ha en sådan här i samlingen.


En del hittar man här och en del där.Tillsammans blev det en ny och komplett stapelbar burk.Det minsta köpet till storleken räknat. Men det största för oss. Dessa små mått har vi inte sett tidigare. De rymmer en matsked och kanske är det tänkt som mått till mjöl eller socker. 


Vi har nog tänk att ha dem på bordet med flingsalt och grovmalen peppar.

4 kommentarer:

 1. Håller verkligen med om att samlandet ska ske långsamt och inte alltför lätt för att vara riktigt njutsamt! Så fint det kommer bli med salt och peppar i de små karen.

  SvaraRadera
 2. Känner igen er i er tanke kring att samlandet måste få ta tid! Har besökt "Bland Annat Keramik" i Kristianstad vid några olika tillfällen. Ett eldorado för en UE-samlare, med mängder av föremål till salu. Oftast blir det dock som ni också konstaterar att man köper ett eller två föremål, samtidigt som man får en väldigt trevlig pratstund med en kunnig ägare.

  Förresten - var ni intresserade av kruset jag hade?

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fint, särskilt den översta ljusstaken!

  SvaraRadera
 4. De där måtten var verkligen läckra! Tänk vad mycket fint Marianne gjort! Och så kul det är att se er komplettera med nya saker som man inte visste fanns.

  SvaraRadera