lördag 13 mars 2010

Blandad kompott

Vi har hört lite kritiska röster som klagar på att vi uppdaterar så sällan. Vi lovar bättring. :)


Idag har vi varit ute och hittat en del roliga saker.

Bland annat köpte vi de här ryska skivorna. Varje låda innehåller minst två skivor. Fem stycken köpte vi.

Vi har ingen aning om vad vi har köpt, men tänkte att det var en rolig grej med tanke på att vi har familj som bott i Moskva under en period.De här tre tallrikarna från Syco fick följa med hem. De kostade 20kr st och vi bara älskar färgerna och den super enkla designen.
Dagens roligaste fynd är de här fyra små löv/blad faten. De har alla Rörstrands konstgods stämpel så de är 40-50 tal. Eklövet är signerat med G.N (Gunnar Nylund). Vi vill tro att de alla är Nylund. De kommer från samma hem alla fyra och är i ett kanon skick ingen andra sortering här inte. För 50 kr blev de våra.Sista stoppet för dagen gav oss de här två smöraskarna.

Den ena är en Red Top av Marianne Westman och den andra är en Frisco av samma konstnär. Den uppmärksamma läsaren har nog redan noterat att det är fel lock på red top burken. Javisst skall det vara ett rött lock,(där av dekor namnet) men i bland går det fort.
Prissättningen på dessa var helt otroligt konstigt. I ett skåp trängdes massa smöraskar. 300kr för de stora 200kr för de små och 100kr för de utan lock. Där fanns Stig.L, Marianne samt dekorer med okända konstnärer. Enhetspris som vi självklart prutade ner en hel del.
Oftast tar handlare alldeles för bra betalt för karotter/burkar etc som saknar lock. I Skara finns en helt underbar porslinsaffär www.antikkuriosa.com. Som hon säger, man kan inte sälja en burk utan tillhörande lock, de använder hon själv som pennburkar.

5 kommentarer:

 1. Bra jobbat, imorgon skall vi gå på stadsauktions-
  visning

  SvaraRadera
 2. Läckra saker! MW-askarna är riktiga "vill-ha-prylar".... Men oftast på tok för dyra!!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken fynddag!!! Ena plattan verkar vara Sjostakovitjs sjunde symfoni,som skildrar belägringen av Leningrad och den andra operan Boris Gudonov.
  Men finast är ju Syco-faten. Grattis till en kanondag! Och håller helt med om det där med locklösa saker.

  SvaraRadera
 4. Grattis till härliga fynd.Speciellt MW.

  SvaraRadera