lördag 16 juni 2012

Reningsborg och Tradera på samma dag.

I dag har vi varit på bakluckeloppisen vid Slottskogen. Mer om det i kommande inlägg.

Vi åkte också en sväng till Reningsborg, nu kom vi ju över en timma efter att de öppnat så vi missade säkert en hel massa saker.

Men tre köp blev det i alla fall.

En Colores från Gustavsberg (Stig Lindberg). Vi har nu en halv drös med dessa i olika färger. Tycker att de är snygga och dessutom mycket användbara i det dagliga.  20 kr kostade det och det kommer dessvärre alltid att stå kvar eftersom prismärkningen är skriven med en penna som inte går att ta bort.

Suck! Någon som har ngt tips kanske?
Ett uppläggningsfat "olli" för oss okänd designer. Någon som har koll. Köptes faktiskt mest för att vi saknar ett bra uppläggningsfat. På bilden ser det runt ut med det är mer ovalt.
Tre stycken snyggingar från Gullaskruf av Kjell Blomberg 1962, för 15kr var det ju solklart att dessa skulle komma med hem. Billigt och fint :)

Efter allt det här åkandet så behövde vi ju tanka bilen och då självklart hämta vårt väntande paket från en vunnen auktion på Tradera.En kopp av Marianne Westman! Har aldrig sett den men den har ateljesolen i botten och signatur. Muggen/koppen är av samma modell som resten av kopparna vi har. Den har den speciella böjda kanten som skall ge en skönare känsla när man dricker. Vill påstå att känslan av att dricka te i hennes koppar faktiskt är riktigt skön.

5 kommentarer:

 1. Kaffekoppen är jättefin!
  Som Falu-bo, alltid lika trevligt med en Marianne :)
  Jag bor ett par hundra meter från "Westmans Textilatelje" på Villavägen men jag har tyvärr inte varit in där och jag är osäker om de tar emot besök länge,,,

  SvaraRadera
 2. När var du på bakluckeloppisen? Jag var där 08.55 - 10.45. Vi kanske gick om varann?

  Aceton tar säkert färgen om inte kemiskt ren bensin eller etanol gör det.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle testa T-röd (etanol) det brukar ta "permanent markers", men även de andra Jan föreslår kan funka om inte etanol gör det.

  SvaraRadera
 4. Använd Yes Power spray! Det är helt sjukt bra! Jag har alltid en flaska hemma, fungerar på ungefär allt. Vissa ställen har ju så hemska prislappar, de är helt omöjliga att få bort hur man än försöker, men med Yes Power Spray så går det hur lätt som helst. Jag har använt det för att ta bort prismärkningar som är gjorda med spritpenna.

  Men använd det för allt i världen inte på vad som helst, ibland är det lite för bra. Är lite tankspridd ibland så jag råkade ha på det lite för länge på en mässingsljuslykta, det slutade med att den blev blekt. Så använd det inte på ställen där det finns färg som kan lossna. På porslin är det inget problem då dekoren oftast ligger under glasyren.

  Fina fynd, gillade koppen extra mycket. Toksnygg dekor! :)

  SvaraRadera
 5. Förutom alla bra tips ovan, har jag ibland haft framgång med att ta en whiteboardpenna och rita i de gamla strecken. Låter tokigt men det fungerar oftast.

  SvaraRadera