måndag 28 maj 2012

Corso + Philips = hjälp oss gärna

Det har varit svårt att få tid till bloggandet. Ironiskt nog har vi fyllt på vår samling ganska rejält sista tiden men inte har tid att visa upp det. Tidigare har det ju faktiskt varit bristen på fynd som gjort att bloggandet har dröjt. Nu skall det ju dessutom bli sämre väder så nu finns det ju alla möjligheter att sitta inne och blogga loss. Vi har kommit över två stycken små Corso fat av Ingrid Atterberg för Uppsala-ekeby. Kan tänkas vara askfat men det skall jag inte säga säkert. I botten på dessa snyggingar har Philips sin logga. Kan det tänkas vara en gåva till anställda, eller kanske en reklampryl. Är det ngn som har sett det tidigare på dessa och kanske vet varför?

3 kommentarer:

 1. Jag hade ett sådant med ett annat företagsnamn undertill. Anna på Retrolux fick ta över det, och jag tror att hon har ytterligare ett reklamfat från ett annat företag på Corso. Men hur de avyttrades är jag högst osäker på.

  SvaraRadera
 2. Du har fått ett svar i ett mail från mig...

  Just Philips har jag inte sett men väl andra företagsnamn. Jag tror att de var främst som gåvor till kunder men även till anställda. Ungefär som vi delar ut reklampennor, vattenflaskor eller USB-minnen.

  Det är mest det lilla Corsofatet, som är just ett askfat, som man hittar med företagsnamn. Det är det som ni har.

  Även ur andra serier ser man askfat och cigarettbägare som reklamartiklar, andra artiklar förekommer också.

  SvaraRadera
 3. Rörstrand har liknande upplägg och just nu är där en utställning på Rörstrands Museum där de faktiskt har en del om just Rörstrands historia runt denna delen att de största delen av intäkter kom från dessa unika företagstillverkningar. Eftersom Rörstrand och UE har en historia som går ihop är det inte helt omöjligt att detta är något som kommer därifrån.

  Har själv aldrig sett detta på UE, men någon gång ska vara den första :)

  SvaraRadera