onsdag 21 mars 2012

När blir det för dyrt?

Som bekant så har vi många burkar i vår MW samling. Det har ju sedan en tid blivit rätt svårt att hitta burkar som vi inte har i vår samling. Men då och då dyker det upp en variant som vi inte har och som vi väldigt gärna vill ha.

Problemet är ju bara att när vi inte har den eller har sett den tidigare så gäller det samma ofta för andra samlare av Westmans burkar. Vilket självklart gör att priset går upp.


När blir det då för dyrt?'

Denna burk förlorade vi i går på Tradera. Trots ett högt maxbud från vår sida så gick det inte vägen. 1224kr gick den till slut för. Har sett den tidigare men då med endast en del och inget lock, såldes då som skål/karott.


Hur mycket är ni beredda att betala för att komplettera era samlingar?
När går gränsen?


12 kommentarer:

 1. När man tycker att man inte har råd och köper ändå,då är det för dyrt. Det är ju bara prylar.Lycka är ju när man hittar en sak man letat efter, billigt....så känner jag det....

  SvaraRadera
 2. Svår fråga...
  Om man hittar något som man inte köpr och ångrar sig efteråt, då var det inte för dyrt.
  Köper man något och ångrar sig efter åt då var det för dyrt ;-)

  Men för mig beror det helt på vad det är, hur länge jag letat och hur mycket jag vill ha den.

  SvaraRadera
 3. Om man vet att samlingen med ett visst föremål blir komplett, då kan man väl ge mer förstås, annars får det ta den tid det tar och priserna får inte dra iväg för mycket...

  Jag har bestämt mig för en ganska liten budget för mitt samlande, därför får det ta tid at hitta och jag backar när det drar iväg, nästan oavsett vad det handlar om för pryl! Man kan ju inte tro att så är fallet, men jag samlar ju brett så det blir nog med grejer i alla fall :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har ju turen att främst samla på en serie som inte är så galet populär/dyr (Scherzo), men sträckte mig så långt som att betala dryga 500 kr för en av de största vaserna ändå. Eftersom de dyker upp så sällan så får jag väl helt enkelt betala vad det kostar om det är en del jag saknar. Men det är bara den serien jag tänker så med, annat ska helst vara till rimligt pris i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Det är väldigt olika för min del, men oftast är jag inte beredd att betala föööör mycket (läs över 400 för en keramikpryl). Det beror också väldigt mycket på vad det är förstås... Men jag håller med Yvonne, om man ångrar sig efteråt att man inte köpte, så var det inte för dyrt. Men det är ju svårt att veta innan förstås :)

  SvaraRadera
 6. Hur mycket man är beredd att lägga beror på ett antal faktorer.
  Hur ovanlig delen är, hur länge man har letat, om det är sista delen som fattas, hur nöjd man kommer att bli när man får den, hur mycket pengar man har just då och hur mycket man kan få ge för den om man hittar den igen senare.
  Det kan alltså variera mellan några tior och flera tusenlappar.

  SvaraRadera
 7. Man ångrar i regel inte det man har köpt bara det man inte har köpt. Sedan är det ju en fråga om ekonomi. Om jag har råd köper jag det jag vill ha, man vet aldrig när man får möjlighet nästa gång. Det är ju bara en själv som kan sätta gränsen för samlandet, bestämma hur mycket det får kosta.

  SvaraRadera
 8. Kanske det är en tröst att (det snyggare) originalet är en helt blåfärgad burk + en päronburk ovanpå. Den burk som du missade var således på sätt och vis en dublett..

  SvaraRadera
 9. Det händer ibland att jag backat för att prislappen synes onödigt hög, bara för att sedan se priserna skjuta i höjden och att något ytterligare tillfälle inte dyker upp.
  Då kan jag känna att jag varit lite för försiktig (läs snål).

  SvaraRadera
 10. Håller med om att det är en svår fråga...Om det skulle gälla en extremt ovanlig vas för min del skulle jag kunna gå till 600, men där går en gräns. Vissa trissar priser på Tradera också, jag satte dit en skojare en gång, han hade folk som dyrkade priserna. Trist! Burkarna är i alla fall väldans snygga!!

  SvaraRadera
 11. passar på att skriva en lite hälsning till alla bloggar vi följer

  Glad påsk!

  önskar herr och fru Ljunggren /Retroprylar

  SvaraRadera
 12. Jag ser det lite som en sport att hitta prylarna billigt. Att vara rik och kunna köpa allt man vill ha är inte roligt. Häftigast är när man hittar nåt, på loppis för en femma eller gratis i grovsoporna, som andra betalar skyhögt för på Tradera.

  SvaraRadera