fredag 18 mars 2011

Allt är inte Westman på Tradera

Oj oj oj, vad tokigt det blir ibland.

Tyvärr får vi allt säga så är många felinformerade alternativt felinformerare. Just nu ligger dessa ute, oss veterligen är ingen av dessa Westmans verk.Vet inte vad denna dekor/servis heter. Påminner lite om en blandning med servisen King (som också tillskrivs MW allt som oftast)och kanske Pomona.


Den här godingen heter garden, kanske tänker säljaren på My garden. Har i alla fall aldrig sett denna upptagen i någon litteratur kring MW.

Den eviga Eden. Nej det är inte Marianne Westman, även om man verkligen skulle vilja det, påminner mycket starkt om hennes mönster och dekorer, men icke.


Men hur är det då med Silja??
I häftet Rörstrands dekorer står Marianne Westman för modellen. Men det står inte med i "Mönster fabriken" från Rörstrand.
Vi säger nej, men rätta oss gärna om ni är av en annan åsikt.


Det här däremot är sannerligen Marianne Westman. Red top när det blir som bäst. Har inte tidigare sett denna med tillhörande fat. Skall bli spännande att se vad den auktionen slutar på.


1 kommentar:

  1. Garden-karotten var ju rysligt fin! Och Red top-såskannan med fat spanade jag också in på Tradera igår, hade gärna lagt vantarna på den men jag räknar med att den bli lite för dyr för min smak.

    Och jag gissar att många som är osäkra gärna skriver ut Marianne Westmans namn på sina auktioner för att locka in fler att titta. Funkar säkert.

    SvaraRadera