tisdag 29 mars 2011

Alla våra burkar

Vi har fått förfrågan från några bloggläsare om vi inte kunde ta och göra ett inlägg om alla våra MW burkar.
Det är klart att vi kan, finns ju inget roligare än att få visa upp sin samling.

Som vi har sagt tidigare så börjar det nu bli svårt att komplettera. De burkar vi inte har tenderar att gå för höga summor på auktionerna.

Vi tar mer än gärna emot tips om var vi kan hitta fler burkar.
Låt oss starta med Arom.
I denna serie saknar vi (vad vi vet) kummin och den stora syltburken. Sen kan man ju öka samlingen genom att se till så man har en i varje färg, men där är vi inte riktigt ännu.


Vidare till kryddburkarna.
De här go´ingarna finns i tre storlekar och en väldans massa varianter. Vi har ju lagt upp de sorter som vi vet finns under fliken Marianne Westmans ateljéproduktion.
Vi vet i alla fall att vi saknar en massa. Här är vi dock lite kräsna Dessa behöver man inte betala så mycket för om man kan tänka sig att vänta lite, och det kan vi.
Våra speceriburkar.
Här finns det några stycken som vi skulle kunna göra vad som helst för att få. Vitaminer har vi sett i två varianter men ingen av dem har vi lyckats fånga. Sen finns det några burkar som gjorts i extremt liten upplaga, det sägs att det finns kanske bara en eller två av vissa sorter. Vår burk med THE finns ju också med stavningen TE. Så alla varianter är möjliga.
ibland dyker några rariteter upp på auktion och vi har sett burkar gå för 3000kr styck.

Speceriburkar del 2
Dessa ljusa varianter av burkar är riktigt fina och alla sorter inte helt vanliga.Burkarna med brun/orange dekor. Dom är dessutom färgade på insidan. Här har vi inte koll på vilka modeller och storlekar de finns i.


Burkarna som inte riktigt passar in
Burken med päron finns även med brun dekor samt i en större variant och en stor betydligt lägre variant. Vill även påstå att jag sett den i en grön färgskala.
Den lilla burken med körsbären är en riktig läckerbit.
Finally, de som hänger på väggen. Här saknar vi en del. Det finns ytterligare en variant på den blåsnirkliga dekoren. Sen finns det en variant med breda penseldrag. Men dessa behöver man heller inte alltid betala så mycket för om man kan tänka sig att vänta lite.
Den i brun färg har vi faktiskt inte sett vid något mer tillfälle.16 kommentarer:

 1. Imponerande samling, jag personligen gillar de uppifrån ner till nr 7 bäst, de är så vackra.

  SvaraRadera
 2. så vidunderlige ting dere har:) Jeg har smørkoppen i speceriburkar del 2, ytterst til høyre fra Rørstrand:) Den er så fin, synes jeg:)

  Trine:)

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk samling nu har. Imponerande!

  SvaraRadera
 4. Samlingen börjar bli imponerande! Snart är väl halva köket fullt av burkar :)

  SvaraRadera
 5. Wow, vilken otroligt fin samling ni har! Och perfekt referensinlägg om man stöter på en burk nånstans och vill kolla om ni redan har den. ;)

  SvaraRadera
 6. Jättefina burkar. Hur länge har ni samlat?

  SvaraRadera
 7. Fin samling! Har ni nåt i burkarna? Jag ska oxå hålla utkik!

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt, många fina burkar, kombinationen mellan svart och blått i olika nyanser/varianter är snyggt. Synd bara att de prickiga inte finns i hela kryddserien, de är mina favoriter!

  SvaraRadera
 9. Imponerande. Ni har hittat ett samlarområde som inte är helt enkelt, precis som det ska vara :-)

  SvaraRadera
 10. Jätte roligt att få se så många olika burkar av Westman! Det är väldigt många som jag aldrig har sett förut! Innan jag blev intresserad av retro föremål på riktigt så gick jag förbi tre stycken kryddburkar på myrorna, därav en med kummin, tänkte köpa dom men ställde tillbaka dom!! Snacka om att jag ångrar mig bittert idag!!

  SvaraRadera
 11. HÄRLIGT!
  Jag har en syltburk med rödrosa dekor (SYLT) och trälock som var tänkt som nummer ett i en samling. Som kom av sig.
  Klistrar in en extremt lång länk till en bild av en likadan, men min har lite skarpare färger. Hör av er om ni är sugna på den. Jag vill ha 450 för den.

  Länk: http://www.google.se/imgres?imgurl=http://medium.tradera.com/693/117767693_1.jpg&imgrefurl=http://www.tradera.com/SYLT-KRUKA-MED-TEAKLOCK-50-TAL-DESIGN-MARIANNE-WESTMAN-auktion_341135_128026164&usg=__yoFcv7kYrz3wK1MuTM2xRJKsAis=&h=258&w=344&sz=11&hl=sv&start=0&zoom=1&tbnid=ztcbhf1JAx8qBM:&tbnh=147&tbnw=196&ei=QGKTTa3aCM-Vswa-4IDQBg&prev=/search%3Fq%3Dsylt%2Bmarianne%2Bwestman%26hl%3Dsv%26sa%3DX%26biw%3D1296%26bih%3D748%26tbm%3Disch%26prmd%3Divnso&itbs=1&iact=hc&vpx=996&vpy=463&dur=1277&hovh=194&hovw=259&tx=122&ty=120&oei=GmKTTce4BYrYsgb0qbzRBg&page=1&ndsp=24&ved=1t:429,r:23,s:0

  /Maria på tid & rum i Årsta

  SvaraRadera
 12. Så många underbara burkar! MAn blir ju nästan lite avis :o))

  SvaraRadera
 13. Kul att få ta del av er burksamling. Ett samlande som man nog aldrig blir färdig med. Många av de burkar ni har pryder även mitt kök = )

  //Ulrika

  SvaraRadera
 14. Vilken underbar samling, jättekul att få se den! Jag hittade två vägghängande med breda penseldrag häromveckan, de kostade 75;-, tyckte inte det var så billigt, vad tycker ni?
  http://livetpasofieberg.blogspot.com/2011/03/soker-du-marianne-westman.html

  SvaraRadera
 15. Jag blir alldeles matt (och rätt imponerad) när jag ser eran samling. Personligen gillar jag dom färgglada Arom.

  SvaraRadera
 16. Vad roligt att ni hittade till Blueness blogg.
  Glas och porslin är min stora passion. Jag samlar inte på något speciellt men faller allt för ofta för vackert porslin och glas vilket resulterar i överfulla köksskåp.:)
  Trevlig blogg ni har, hit kommer jag att återvända!

  SvaraRadera