söndag 26 september 2010

Tänt var det här...

I går lördag var det dags för lite Gbg shopping.
Det blev lite av ett impulsköp i går.
Tre stycken "nya" lampor blev det. Problemet är att vi inte har en aning om var vi skall ha dom. Vi måste helt enkelt sluta köpa en massa lampor.

Först ut är Knubblingen.
Design Anders Pehrson för Ateljé Lyktan. Anders Pehrson har ju även designat den klassiska Bumlingen.
Som ni vet så har vi ju en Knubbling sen tidigare men i turkost.


Dessutom köpte vi två stycken Flowerpot.

Flowerpot är designad av Verner Panton 1968. Han designade den mitt under Flower Power eran, det är därifrån den har fått sitt namn.
Lampan är 40 år senare lika omtyckt och säljs ju även i ny produktion. Vilket för vår del är ganska bra eftersom vi behöver nya sladdar till våra lampor.
Det här är verkligen en riktigt designklassiker.Nu är vi på jakt efter Flowerpot som bordslampa. Detta trots rådande platsbrist.

8 kommentarer:

 1. Åh så himla fina! Älskar dessutom alla era vaser på översta bilden!

  SvaraRadera
 2. Flowerpot lamporna är urläckra, vet ni vilka färger de finns i? Hoppas att ni hittar en bordslampa också. En Panton fåtölj kanske blir nästa köp

  SvaraRadera
 3. Lamporna är så snygga och alla dessa vackra vaser.

  SvaraRadera
 4. Panton-lamporna är fina måste jag säga, skulle vilja ha en sån nån gång när det blir så pass klart här hemma att man kan tänka på inredning...

  Jag ser förresten på den första bilden att ni har en PO Ström-vas i ljusblått, samma färg som min skål. Det är alltså den av de blå som är längst till höger jag tänker på, apropå att ni hade flera vaser som ni inte visste säkert om det var hans formgivning!

  SvaraRadera
 5. Snygga lampor. Jag känner igen mej i platsbristsyndromet..ha ha. Nu för tiden tänker jag oftast vart jag ska ha prylen innan jag köper den..oftast alltså, inte alltid.

  SvaraRadera
 6. Fina lampor känns alltid bra att köpa. Eftersom de alltid är användbara (speciellt nu när det börjar bli mörkt) så känns det inte som ett onödigt köp. Grattis till fina inköp!

  SvaraRadera
 7. Eva: Ja det hade inte varit fel, men då behöver vi flytta först.

  Herr Movarp: Det hade vi faktiskt koll på. Hittade den på Gp mässan här i Gbg.

  Svenskt Retro: Vi har inte nått dit ännu. Blir lika förvånade varje gång att saken inte får plats.. Det är lätt att vara efterklok.

  Form55. Ja visst kommer det att sprida glädje och ljus nu i mörkret :)

  SvaraRadera
 8. Vilka läckra lampor, underbara färger!
  Men visst är det lite svårt att få plats med alla vackra saker man fyndar! Har fortfarande en vas och en ljusstake som står och väntar i diskstället efter lördagens loppisrunda...

  SvaraRadera