lördag 3 juli 2010

Auktion i Härryda

I veckan åkte vi till Härryda på auktion. Vi kom dit strax innan de skulle sätta igång kl 18:00.
Vanligtvis är vi tidiga så att man i lugn och ro kan kolla på alla saker men en krock på E6:an gjorde oss riktigt sena.
Det var väldigt många som var intresserade av auktionen och det var proppfullt.
Det var nog närmre 500 utrop och alla saker ropades i princip en och en.
Inget gick osålt och det bjöds friskt på samtliga saker. När auktionen hade hållt på i två timmar började folk droppa av och när klockan var över 21:00 så bad jag faktiskt en av de som jobbade där att plocka fram de saker som vi väntade på.

Vi hade siktat in oss på tre stycken Orup glas men de gick för dyrt. Lika så Paprika golvvas som vi skulle köpa till min syster tappade vi också då den gick i väg i pris. Fick också lov att släppa en G.N studio skål som var riktigt fin.

Men visst kom det med saker hem också.
Två stycken "Gratina" från Rörstrand och vad vi tror är Colorado från Gustavsberg. Men vi kan ha fel och vill gärna bli rättade."Arom" Syltburk. Ett riktigt bra pris så den följer med i sälja lådan.
"Teakburkarna" är från Linköping och det står ab svensk träfiness på etiketten. Fatet är inte märkt men så otroligt snyggt.


Detta tror vi är "Turbin" från Reijmyre. Det var många saker som kom just därifrån, uppenbarligen hade personen samlat på detta.Han inte fota så mycket eftersom vi var sena. Men lite bilder på vad som auktionerades ut kommer här.

2 kommentarer:

  1. Tallriken som misstänktes vara Colorado är istället Pastella, om den är helt rund.

    /JJ

    SvaraRadera
  2. Vad kul med en auktion med så mycket roliga saker! Auktionen jag var på idag (en fotbollsklubbs) var extremt tråkig. Jag vill egentligen inte ha en enda grej, men ropade i ren tristess hem en låda med sex 80-talskoppar från Gustavsberg och en bunt engelska tallrikar med guldkant. Oklart vad jag ska ha alltihop till...

    SvaraRadera