lördag 24 juli 2010

Äntligen hemma i våra kära Göteborgsbutiker igen.

Lite abstinens har vi ju haft över att inte ha kunnat ta våran vanliga runda i Göteborg.
I dag åkte vi till våra vänner på Hisingen och det var det värt.

En av ägarna hade lagt undan Hyacint koppar (Percy) som han tänkte att vi nog ville ha. Det ville vi.
Tre koppar och fyra fat. Tyvärr är en av kopparna lite skadad men de andra två var jätte fina.

Syster i Sthlm har Hyacint och kan nog tänkas att de här får flytta dit också. Eller så följer de med på Gp mässan och kanske kanske om vi hittar plats så flyttar de in hos oss.Vi hittade också en thekanna från Maya av Marianne Westman. Den kostade så pass lite att även den följde med hem.
Vi har thekannor men vi använder aldrig dem. Vi får väl se om det blir ändring nu.Fyra djupatallrikar från Rörstrand med namnet Arkad. Formgivare och designer för oss okänd. Tror att de är från 70-talet.
Vi har så många olika djupatallrikar i skåpet att det passar fint med fyra udda till.
5 kr styck är ju helt överkomligtVi åkte sen till Emmaus och hittade denna fina karott från Marianne Westmans Mira Mare.Ramon hittade också denna mycket fina och spännande lampa. I botten stod det klart och tydligt Gustavsberg, Stig L. Modellen hette Lazur.
Den tar vi sa jag, riktigt snygg.
Men efter lite noggrannare granskning och Google på telefonen så insåg vi att det var en vas som var omgjord till lampa. Den fick stå kvar i "finhyllan".


Det fanns flera Koka formar av HB. Men för 150kr så är det inte ens ett bra pris. Synd att de skall ta så mycket betalt, tror de skulle kunna få inte betydligt mer pengar om de sänkte sina priser lite.

5 kommentarer:

 1. Kul att se era Göteborgsfynd igen

  SvaraRadera
 2. Bröderna lägger aldrig undan något åt mig. Leif i antikhallarna köper allt sådant som jag gillar och han har alltid första tjing hos dem.

  /JJ

  SvaraRadera
 3. Häller med om att priserna kan vara lite i mesta laget ibland..har erfarenhet från Helsingborg i dag i det ämnet.. dyrt.

  SvaraRadera
 4. Vilken butik var det ni besökte i Göteborg?

  SvaraRadera
 5. JJ: Det här är första gången som de säger att de har lagt undan saker till oss...vet inte om jag ska tro på dem. Det är för jäkligt att de väljer sina kunder tycker vi.

  SvaraRadera