lördag 15 maj 2010

Fyra loppisar och en sakletare i Stockholm

I dag har vi verkligen legat i, dessutom har vi fått hjälp med att återigen fynda på distans.

På morgonen åkte vi till Heden för att besöka den första av 10 loppisar där. Det regnade ganska rejält när vi kom 30 minuter innan start. Eller ja, innan start vet jag inte för kommersen var i full gång. Tyvärr så verkade det som om många av säljarna hade stannat hemma för många platser var tomma. Vi kände igen flertalet samlare och handlare och insåg ganska snart att här skulle vi inte göra många fynd, om en några.

Vi styrde istället kosan mot Angered och Reningsborg. Kom 40 minuter innan öppning och det var redan kö. När de öppnade blev det kaos. Folk sprang in och slet kundkorgen med sig i farten samt fat och porslin på vägen bort till finskåpet. (Själva skall vi öva på just det, att lyckas fånga saker i luften och på språng.)

Här köpte vi fyra stycken tallrikar från Gefle "Lansett", en glasskål som vi tror är Gullaskruf, en liten tavla av Mari Simulsson, ytterligare en Stig Lindberg skål "Colores" modell större samt ett litet askfat från Rörstrand märkt Ferd Lundqvist Göteborg.
Undertiden ringer syster som just då befann sig i Gustavsberg (avundsjukan spred sig). Hon hade hittat en MW burk som vi inte hade så det blev ett inköp åt oss även där. Bild kommer först nästa helg.Vi åkte vidare till Återbruket som ligger mellan Angered och Gamlestan. Här var det lugnt och skönt i jämförelse med tidigare ställe.
De hade 50% på allt porslin vilket vi tyckte var toppen.
Köpte sex st asietter från UE "Fyrklöver" och en djup tallrik "Ruter".


Sen besökte vi Stallgårdensmarknad. Det var inte full rulle där precis, få säljare och lika få köpare.
Pratade med en av föreståndarna som sa att de hade haft mycket svårt att få folk att hitta dit. Här köpte vi inget. Vi tog också en sväng om Kviberg när vi ändå var i närheten, inget napp där heller.
6 kommentarer:

 1. Ni måste ha haft en hektisk helg.
  Jag har ett lika dant rosa askfat från Ferd Lundqvist, köpt på loppis i Uddevalla. Köper gärna udda askfat om jag kommer över.

  SvaraRadera
 2. Skicka ut systern på jakt, bör väl finnas en del runt Stockholm

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för besöket och den fina kommentaren på min blogg! Vilken underbar blogg ni har!! Jag älskar 50-60-70-talsprylar! Särskilt Upsala Ekeby och Mari Simulsson...

  Jag brukar inte sälja det jag syr, men du kan väl höra av dig till mig om vad du skulle vara intresserad av så kan vi ju se om jag kan fixa det! :)

  /Jennie, Den lilla gröna
  litengron@yahoo.se

  SvaraRadera
 4. Den du misstänkte var Gullaskruf är det.
  Om du kom 40 minuter innan Reningsborg i Angered skulle öppna så hamnade du nog på 6:e-7:e plats i kön. Där är det alltid rusning vid öppningen.

  /JJ

  SvaraRadera
 5. Leo: Vi har försökt med det men hon har tydligen annat att göra också :)

  Jennie. Jag hör av mig till dig via mail, det finns några saker på rakarm som jag vet att jag vill ha. Tack för att du hörde av dig, så får vi se vad det blir.

  JJ. Ja du har helt rätt ca 6-7 plats.

  SvaraRadera
 6. Hej
  Om ni vill får ni jätte gärna maila mig tips på Loppisar runt där ni bor, med bilder om ni har så ska jag skriva om det och länka till er!

  Maila på lizen (at) rocketmail.com i så fall.

  Hej hopp

  SvaraRadera