söndag 3 mars 2013

Vad är det för fel på "folk"?

Från början var vi inte säkra  på om detta var ett inlägg som vi ville skulle få plats på vår blogg. Ska idioter få  den uppmärksamheten?

Sen vi startade bloggen har vi emellanåt fått elaka kommentarer som bara har varit taskiga skrivna under anonymitet. I bland blir man bara lite stött, i bland ledsen och i går förbannad.
I går fick vi flera rasistiska, sexistiska och riktig grova kommentarer. Personen i fråga denna gång har läst flera av våra inlägg och bemödat sig att kommentera.  Men är så klart för feg för att använda sitt namn och väljer naturligtvis att kommentera anonymt.


Det gör mig förbannad finns "folk" som tycker att under anonymitet kan man skriva vad som helst till vem som helst. Att det kommer till oss utan att vi har någon möjlighet att ge svar på tal.
Funderar verkligen på vad det är som driver människor till detta? Vad är det för fel?

Har förstått på våra bloggvänner att detta är vanligt även bland oss relativt harmlösa bloggskribenter. Många som säger att de får elaka kommentarer  i sina bloggar.
Tydligen så finns de här näthatarna (idioterna) i alla kretsar. Även i de grupper som läser retro-bloggar får man ju då surt konstatera.
Är nöjd över att vi har valt att granska alla kommentarer innan de publiceras. Så lätt skall det inte vara för en idiot att synas.

Tråkigt är det att vi efter gårdagen valde att endast ta emot kommentarer på Instagram från folk vi godkänt. Det inskränker på vår frihet och vårt sätt att fungera på internet.

Så en liten hälsning till dig som skrev till oss i går och till dig/er som skrivit tidigare.
Har ni inget vettigt att säga, så säg inget alls. Denna typ av kommentarer kommer aldrig att publiceras på vår blogg.


 

5 kommentarer:

 1. Jag har än så länge klarat mig från sådana "skitkommentarer", men jag vet att det är vanligt, t.ex i ungdomarnas bloggar. Det är folk som vill trigga igång bråk. Kanske njuter de av att "bråka" i kommentarer, patetiska människor!Så tråkigt!

  SvaraRadera
 2. Oj, näthatare även på retrobloggare... Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är något chockad just nu och så fruktansvärt trött på all skit som händer på nätet.

  Stå på er! Rätt val att publicera det här inlägget.
  Och tack för en fin blogg.

  SvaraRadera
 3. Förstår er tanke kring om man ska ge nät-trollen uppmärksamhet eller inte, men jag tycker att det är viktigt att markera att det är viktigt att hålla god ton och uppföra sig trevligt även online. Därför ryter jag också ifrån ibland, när bägaren blivit full.
  Det man inte kan säga face to face håller man för sig själv, så ere!

  Hoppas att ni har humöret i behåll trots troll och att ni har det bra där på andra sidan.

  SvaraRadera
 4. Kan bara citera ovanstående kommentar, -det man inte kan säga face to face håller man för sig själv-, svårare än så är det inte.

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas att vi (som är många fler än de som spyr ut kränkningar) aldrig tröttnar och ger upp på att reagera mot dessa, oavsett var de uppstår. Vi är trots allt många fler och borde kunna höras ännu mer!

  SvaraRadera