söndag 31 juli 2011

Lions loppis i Åsa

I lördags hade Lions i Åsa sin stora loppis och auktion. Eftersom det inte är särskilt långt dit bestämde vi oss för att åka dit och ta en titt.
Väl framme var det mycket folk på plats som trängdes i stek heta sommarvärmen vid grindarna.
Vi hade en bra plats och kom in relativt före de större massorna.

Det var bra organiserat av Lions där böcker var för sig, konst, porslin mm hade sina egna avdelningar. Störst var givetvis porslin och glasavdelningen.

Där gällde det att man hade vassa arbågar, tråkigt kan jag tycka, men det är ju så det är på sådana tillställningar. Ingen bryr sig om man har stått i kö för att komma fram till bordet utan det är djungelns lag som gäller.

Ganska direkt får vi syn på en djup tallrik som står bakom expediterna.Det är givetvis en "Göran" av Marianne Westman i mint condition. En djup tallrik har vi aldrig tidigare sett "live".

Visst är den här stämpeln helt underbar?

Under Göran låg den här tallriken.Den är också en barn tallrik som heter "Afrika", Rörstrand, för oss okänd formgivare. Några små nagg på undersidan dock, men vi tog det ändå eftersom vi tyckte att det var en fin dekor.

Ett par meter längre bort får vi syn på det här fiskfatet. Också det bakom expediterna för att det inte fick plats på bordet. Vi ropar och försöker få uppmärksamhet och vi får även det fatet.
Nu har vi varit på loppisen i max 15 minuter och värmen är olidlig!
Eftersom vi har fått så fina kap, kände vi oss redan nöjda och kunde därmed gå tillbaka till bilen och dess AC med gott samvete.

Kan ni gissa vad vi fick betala för våra saker?

5 kommentarer:

 1. Jag har hört talas om den loppisen i flera år men har inte tagit mig dit någon gång. Dessutom har ju Lions dåligt rykte på många ställen då de gärna plockar åt sig godbitarna själva. Men här hittade ni ju några fina grejer.

  Jag gissar på hundralappen jämnt.

  SvaraRadera
 2. Inte alls så mycket som 100kr Totalt 35:-
  Det fanns väldigt mycket saker där och hade vi varit lite tidigare hade vi nog kunnat göra fler sköna fynd.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina tallrikar. Afrika gillar jag riktigt mycket. Grattis till fina fynd!

  SvaraRadera
 4. Göran är fin, den har MW döpt efter sin lillebror!

  SvaraRadera
 5. Ojojoj så fina saker, gillar verkligen Göran-tallriken! Och bara 35kr för hela rasket känns otroligt billigt.

  SvaraRadera