lördag 19 juni 2010

Hjälp med Marianne Westman

Vi samlar ju som bekant på Marianne Westmans produktion och då framför allt hennes olika burkar.
Det finns inte så mycket dokumentation, vi har Birgitta Garpes uppsatts "Bland syltburkar och kastruller". Det finns en del info på Rörstrand och lite spridda bilder här och där.

Efter att ha pratat en del med andra samlare på olika forum har vi bestämt att vi här på bloggen skall försöka skapa en förteckning över hennes burkar.

Så har ni burkar som inte finns med i den "vanliga" litteraturen så skulle vi bli glada om ni la en kommentar med namn och storlek så skall vi försöka sätta ihop detta. Det kommer att bli en levande förteckning då man hela tiden ser och hör om burkar man inte visste fanns.

Det är ju faktiskt så att det är alla samlare och letare som vet vad som finns.

5 kommentarer:

 1. Ja, recension kommer, var så säker! *ler*

  SvaraRadera
 2. Det är två Kryddpeppar på MW-41. Jag har skrivit en lista på PES om vilka jag har hört talas om. Och de två med svarta och vita prickar finns ju både små och stora.

  /JJ

  SvaraRadera
 3. Idag köpte jag en tobaksburk, det var korklock. Ska det vara så? Annars brukar det vara trä men tobak behöver sluta tätt. Jag gav 40 kr, själv älskar jag hennes prudukter.

  SvaraRadera
 4. Hej Randiga Tråden!
  Kul att du också tycker om, och samlar på bl a hennes burkar.
  Våran tobaksburk köpte vi för ca 70kr och med korklock också. Vi tror precis som du att burken borde sluta tätt, men vi tror också att korken ska vara fastlimmad på ett teaklock precis som det är på alla kryddburkarna vi har här hemma.

  SvaraRadera